onsdag 7 april 2010

Lilla Sally har fått sitt första lamm.


En liten skäck? Vi blev ganska förvånade när hon kom ut.


Det blev en långdragen lammning som slutade med att jag drog ut henne. Trodde lammet var dödfött men hon hamnade i halmen med en "fnysning" och ville upp på benen på en gång!
Vilken lycka, förstföderskan Sally tog sig efter ett tag, vi la lammet framför henne så hon gick igång med tvättandet, till slut kom hon upp på sina fötter, eller klövar heter det ju.


Hon är lika stor som tvillingarna som är en vecka gamla, har inte vägt henne men 5 kg skulle jag tro (som de andra små väger nu). Lite trassel med att hitta spenarna ibörjan för mamma Sally ville hela tiden ha henne vid sitt huvud. Men nu funkar det jättebra och hon har mat så det räcker till två.
Tur att dottern kunde skynda sig hit idag och hjälpa till med att hålla fast Sally när jag skulle dra ut lammet. Vi var ganska trötta men glada allihop!

4 kommentarer:

Sofia - Skarsbacke finull sa...

Åh! vilken söt! :-) Ja, den vi kallar för Skräcken är också en finullstacka (vi har bara finull) och det verkar som hon har mat till alla fyra. Alla äter och ser pigga och krya ut. Kanske kommer de växa lite långsammare när de är så många, men vi har redan satt upp med lammkammare där det serveras lammstart. De lite äldre (som föddes 1 och 3 april) har redan börjat mumsa lite smått på pelletsen :-) Förhoppningsvis hittar även 4-kullen in dit snart.

Anonym sa...

Men vilken finis!!! en speciell tjej!
EG

Annelie sa...

Ja visst är hon söt en riktig finis! Snart dax att släppa henne med de andra två. Inga fler lamm ännu.

Anna sa...

Gud vad gulliga de små liven är!! Måste nästan ta mig i kragen och komma förbi med kidsen nån dag. (det blev ju inge ifjol)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails